To use PowerPoint or Not to use PowerPoint

Jeg har klart et noget ambivalent forhold til PowerPoint!

Brugt rigtigt kan det være et super præsentationsværktøj, men brugt forkert er det bare det helt modsatte.

Jeg underviser mange forskellige steder og på mange forskellige hold, så det kan godt være en udfordring at holde styr på forskellige PowerPoint præsentationer – for ikke at tale om hvordan deler man disse.

Jeg har i flere omgang afprøvet forskellige andre muligheder herunder programmer som f.eks. Prezi

Men jeg har hele tiden syntes at der manglede noget, så skulle man bruge en onlineeditor som var besværlig at bruge – hvis det ikke var online hvordan deler man så - hvad med filformater – præsentation offline – hvad med de andre filer jeg skal dele med deltageren - er det muligt at hente en PDF version osv.

Jeg har det sidst stykke tid arbejdet en del med GitHub og Markdown i forbindelse med forskellige projekter. Hvor det er nemt at dele og holde styr på versioner. I den forbindelse fandt jeg ud af at det var muligt at oprette præsentationer i Markdon og automatisk få oprettet en præsentation. Denne kunne uden problemer deles via ven www adresse, det er også muligt at hente en PDF version af præsentation. Jeg skal kun oprette min præsentation – tekst – i Markdown og uploade den resten sker automatisk!

gitpitch.jpg

Servicesen hedder GitPitch. For at få det til at virke skal du have en GitHub konto og publicere dine Mardown filer dertil.

Hvis du ikke bruger GitHub vil der nok være noget tilvænning, men det er altså til at finde ud af.

Det eneste du skal gøre at tilføje en fil med navnet PITCHME.md til dit GitHub repository – resten sker automatisk. Hvis det har vagt din interesse kan du læse mere på www.GitPitch.com

Markdown i Word

Jeg har brugt Markdown "sproget" i forbindelse med GitHub og andre programmering projekter. Det er en dejlig hurtig måde at strukturere og skrive tekster på f.eks. i forbindelse med planlægning af kursus indhold.

Hvis du vil læse mere om Markdown kan du gøre det her Wikipedia - Markdown

Nogle gange har jeg dog savnet at få mit Markdown dokument/tekst over i Word på en nem måde, så jeg kunne afslutte arbejdet der. Det kunne f.eks. være i forbindelse med udarbejdelse af kursus materiale. 

I den forbindelse er jeg faldet over et Plugin til Word der gør dette noget nemmere – Writage

writage.jpg

Jeg har nu brugt det i et par uger og det løser problemet med at udveksle mellem Markdown og Word.

Visio i Office 365

Microsoft har givet adgang til Visio online hvis du har et Office 365 abonnement. Visio er, hvis du ikke kender det, Microsoft's bud på et udvidet tegneprogram. Her kan du oprette mere avancerede tegninger som f.eks. flowdiagrammer, end du kan i Word og PowerPoint.

Du kan oprette et nyt Visio diagram direkte i OneDrive.

  1. Klik på Ny
  2. Vælg Visio-tegning

 

Der er dog nogle begrænsninger:

  • Du kan kun gemme i Visio formatet
  • Det er ikke muligt at eksportere til PDF
  • Du kan ikke printe?!

 

Excel funktioner oversættelse

Nogle gang arbejder jeg i Excel sat op til Dansk andre gange er Excel sat op til Engelsk - Men hvad er det nu den der funktion hedder på engelsk?

Det kan hjemmesiden, https://en.excel-translator.de/translator hjælpe dig med.

Du skriver funktionens navn i det sprog du kan huske den i vælger det sprog den skal oversættes til.

Comment

Billeder - Gratis?

Jeg har tit brug for billeder til kursusmateriale, blogindlæg, websider osv.

Der findes mange websider hvor man kan købe rigtig gode billeder, men typisk er det relativt dyrt. En side som jeg har brugt en del er www.Shutterstock.com. De har forskellige typer af abonnementer, både enkelt download og løbende abonnementer, 5 billeder koster omkring 350,-.

Det gode er at de har en samarbejdspartner der hedder www.pexels.com hvor du kan hente billeder under den licens der hedder, Creative Commons Zero (CC0) license. Hvilket betyder at du kan bruge billederne både privat og kommercielt uden at skulle betale. 

Udvalget er ikke så stor som hos Shutterstock, men der er mange rigtig gode billeder så prøv om du ikke kan finde dit næste billede her.

Hvis du er mere til video så har de også en sektion med video udgivet under sammen licens, se mere her videos.pexels.com.

Ud over Pexels finderes de rogså andre www sider hvor du kan hente gratis billeder, prøv f.eks. disse to:

Comment